25 februari 2022

De European Association of Innovation Consultants (EAIC), waarvan FI Group lid is, publiceert vandaag de bijgewerkte gids, “A Guide to Next Generation EU for industry to better understand and seize its opportunities”.


De EAIC is zich bewust van de complexiteit van de implementatie van de fondsen in de Next Generation EU, niet alleen in termen van medebestuur, of type van investeringen, maar ook in termen van hervormingen en budgetten.

Alex Alvarez, uitvoerend directeur van de FI Group voor Italië, België en Duitsland, en coördinator van het rapport, zegt: “Wij hebben deze gids opgesteld om de economische actoren te helpen begrijpen hoe de herstelplannen worden uitgevoerd, welke maatregelen in elk land worden uitgevoerd en welke synergieën er tussen die maatregelen bestaan (prioriteiten, instrumenten en landen)”.

Hij voegt eraan toe dat “het volgen van de ontwikkeling van de plannen een steun is voor alle actoren die betrokken zijn bij de uitvoering en ontvangst van Europese middelen”.

EAIC-voorzitter Pekka Koponen voegt hieraan toe: “Het potentieel van de Next Generation EU om de groene en digitale transitie van het continent te stimuleren, is niet te voorspellen. Het is echter niet gemakkelijk te verwezenlijken. De financiering is verspreid over honderden regionale, nationale en EU-instrumenten in alle EU-talen. Vaak is een nationale partner nodig, terwijl er vaak geen concurrerende nationale aanbieders beschikbaar zijn”.

Hij wijst er verder op dat het vinden van geëngageerde partners nog belangrijker is. “Ook het beheer van de daaruit voortvloeiende projecten vereist specifieke vaardigheden. Voor al deze zaken is een concurrerend advies noodzakelijk. Daarom hebben wij deze gids opgesteld.

De eerste update van de EAIC gids, die oorspronkelijk in juli 2021 is uitgebracht, bestrijkt nu 25 landen en is ontwikkeld met de steun van 13 EAIC-leden die in deze landen actief zijn. De gids zal in mei opnieuw worden bijgewerkt met nieuwe hoofdstukken om het gemakkelijker te maken kansen voor de industrie te identificeren.

FI Group heeft 20 jaar ervaring en wenst u te begeleiden op het nieuwe NextGenerationEU-pad. Onze experts staan ter uw beschikking om te analyseren hoe uw project past binnen het Europese NextGenerationEU-herstelfonds en om samen met u de volgende stappen te zetten. Neem contact met ons op.

× How can I help you?