Wil je een belangrijk en ambitieus innovatief vervolgtraject voorbereiden, zoals onderzoeks-, ontwikkelings- en ICON-projecten van VLAIO? Dan kan de O&O haalbaarheidsstudie je daarbij helpen. Het toekennen van een haalbaarheidsstudie biedt echter geen garantie op vervolgsteun. De innovatie die je wilt realiseren moet voldoende valorisatiepotentieel hebben in Vlaanderen. Hoewel de kwalitatieve uitwerking van de valorisatie al moet worden voorbereid, kunnen er nog onzekerheden zijn die tijdens de haalbaarheidsstudie worden opgehelderd.
FI Group helpt je met een duidelijk projectplan om jouw ideeën te doen slagen en ondersteunt je met een strategie om de nodige financiering binnen te halen.
Het doel van de haalbaarheidsstudie subsidie is om ondernemingen te ondersteunen bij het onderzoeken van de technische en/of wetenschappelijke aspecten van een innovatief vervolgtraject. Daarnaast kunnen ook onderwerpen zoals business model innovatie, diensteninnovatie en intellectuele eigendomsrechten aan bod komen. Het doel is om ondernemingen in staat te stellen de haalbaarheid van hun innovatieve project te onderzoeken en te beoordelen, zodat ze beter voorbereid zijn op het vervolgtraject en de mogelijke uitdagingen die daarbij komen kijken.
Alle ondernemingen met rechtspersoonlijkheid, non-profit organisaties en publiekrechtelijke organisaties met rechtspersoonlijkheid en met operationele activiteiten in het Vlaamse Gewest (of minstens een duidelijke aanzet daartoe) en die economische activiteiten uitoefenen.
Het beschikken over een klimaatplan is verplicht voor grote en/of energie-intensieve steunaanvragende ondernemingen. In dit klimaatplan wordt beschreven hoe de betrokken vestiging van de onderneming de transitie zal maken richting een koolstofarme bedrijfsvoering in een klimaatneutraal Europa in 2050.
Contacteer een van onze FI Specialisten om je te ondersteunen bij het ontwikkelen en op punt stellen van jouw klimaatplan.
De subsidie wordt berekend als een percentage van de aanvaarde projectbegroting. Dit steunpercentage bestaat uit een basispercentage eventueel aangevuld met toeslagen.
Het basissteunpercentage voor een haalbaarheidsstudie is 40% en maximaal 50%.
De aanvragers kunnen slechts 1 haalbaarheidsstudie per jaar indienen en de steun is maximaal 50.000 euro per partner.
Het moet duidelijk aangetoond worden dat de haalbaarheidsstudie leidt tot verdere innovatieve activiteiten, en dat ze bijdraagt tot kennisopbouw die een betere inschatting toelaat van de risico’s en opportuniteiten bij de afweging voor de opstart van de investering in een verder substantieel traject.
Projecten die louter ideeëngeneratie of een marktstudie of probleemoplossing op korte termijn nastreven, komen dus niet in aanmerking.
Neem contact op met een van onze expert consultants die je verder kan ondersteuning in het analyseren, voorbereiden en indienen van jouw aanvraag.
FI Group heeft 20 jaar ervaring en wilt je ondersteunen bij het begrijpen en benutten van de beschikbare O&O+I mogelijkheden. Onze experts staan tot jouw beschikking om jouw project te analyseren. Samen zetten we de volgende stappen in jouw innovatieve (project)groei.