10 mei 2023

Hoe kiest u de juiste fiscale stimulans voor uw bedrijf?  

Heel wat bedrijven lopen fiscale opportuniteiten mis omdat we niet weten wat bij hun strategie past. Dat klopt – veel bedrijven maken niet ten volle gebruik van de fiscale stimulansen en belastingvoordelen die voor hen beschikbaar zijn. Maar met zoveel opties die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke maatregel perfect bij uw bedrijfsactiviteiten hoort. Het is tijd om uw fiscaliteit persoonlijk te maken en de stimulans te vinden die bij de unieke persoonlijkheid van uw bedrijf past. FI Group zoekt voor jou de perfecte match! 

De Innovator  

De Innovator kiest de fiscale stimulans die bedrijven beloont voor investeringen in O&O-activiteiten. Met een nieuwsgierige en creatieve persoonlijkheid stimuleert De Innovator bedrijven om nieuwe groei- en ontwikkelingsmogelijkheden te verkennen, nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te testen, en bestaande producten en diensten te verbeteren. De Innovator denkt altijd out of the box en zet bedrijven ertoe aan de status quo uit te dagen en innovatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen. Met de Innovatie-inkomstenaftrek kunnen bedrijven tot 85% van hun netto-inkomsten uit in aanmerking komende activa van intellectuele eigendom (IP), zoals octrooien en softwarecopyrights, aftrekken. Het is een uitstekende manier voor bedrijven om innovatie te belonen en aan te moedigen, en tegelijkertijd hun belastingdruk te verlagen.  

  • Voor bedrijven die innovatie willen stimuleren en de concurrentie voor willen blijven, is The Innovator de perfecte oplossing. Vind u zich helemaal terug in de beschrijving hierboven?

De Saver 

De Saver gaat voor een fiscale stimulans die bedrijven helpt hun belastingverplichtingen te verminderen door gebruik te maken van fiscale aftrekposten en kredieten. Met een zuinige en praktische persoonlijkheid is De Saver altijd op zoek naar manieren om geld te besparen en het rendement te maximaliseren. De Saver moedigt bedrijven aan om strategisch met hun financiën om te gaan en te profiteren van belastingvoordelen en stimuleringsmaatregelen om kapitaal vrij te maken dat opnieuw kan worden geïnvesteerd in groei-initiatieven. Een van de fiscale stimulansen waarvan De Saver kan profiteren is de gedeeltelijke vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers. Dankzij deze maatregel kunnen bedrijven de bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers die zij in dienst hebben met 80% verminderen. Het is een uitstekende manier voor bedrijven om getalenteerde onderzoekers aan te trekken en te behouden en tegelijkertijd hun arbeidskosten te verlagen.  

  •  Herkenbaar? Wilt u uw financiële prestaties optimaliseren en uw bedrijfsrendement maximaliseren? Dan is De Saver de perfecte pasvorm.  

De Visionair  

De Investeringsaftrek is een fiscale stimulans die bedrijven helpt te investeren in O&O-activiteiten en andere groei-initiatieven. Wilt u inzetten in de groei en ontwikkeling van uw bedrijf op lange termijn? De Visionair past perfect bij bedrijven die een gedurfde toekomstvisie hebben en bereid zijn daarin te investeren. Met de Verhoogde Investeringsaftrek kunt u tot 25% van uw in aanmerking komende investeringen aftrekken van uw belastbaar inkomen. Dat betekent dat u kunt investeren in nieuwe apparatuur, machines en andere activa die uw bedrijf zullen helpen groeien, terwijl u een aanzienlijke belastingbesparing geniet. De Visionair is een durver en weet dat investeren in de toekomst de sleutel tot succes is, en deze fiscale stimulans kan u daarbij helpen.  

  •  Voor bedrijven die willen investeren in hun toekomst en groei en ontwikkeling op lange termijn willen realiseren, is De Visionair de ideale match! 
  • Op zoek naar een partner om je hierbij te ondersteunen? Dan zijn we twee handen op een buik!

De Ontwikkelaar  

De Ontwikkelaar, dat zijn bedrijven die willen investeren in innovatieve projecten. Met een sterke en vaste persoonlijkheid moedigt De Ontwikkelaar bedrijven aan om te bouwen voor de toekomst en te investeren in projecten die op lange termijn waarde en voordelen opleveren. De Ontwikkelaar is altijd gericht op het creëren van duurzame en veerkrachtige gemeenschappen, het bouwen van projecten die de tand des tijds zullen doorstaan. Wist u dat er duizenden subsidieprogramma’s beschikbaar zijn voor bedrijven in België en heel Europa met dit doel voor ogen? Met zoveel opties kan het voor bedrijven overweldigend zijn om door het subsidielandschap te navigeren.  

  • Wilt u investeren in projecten die economische groei en ontwikkeling stimuleren? Dan is jouw bedrijf misschien net De Ontwikkelaar!  

Match Made in Tax Heaven  

Wij bieden een verscheidenheid aan fiscale stimulansen die bedrijven kunnen helpen hun belastingverplichtingen te verminderen, hun belastingvoordelen te maximaliseren en kapitaal te herinvesteren in O&O-activiteiten en andere groei-initiatieven. Bij FI Group weten we dat ieder bedrijf uniek is. Daarom is het belangrijk om om zorgvuldig te overwegen welk fiscale “persoonlijkheidstype” het beste bij hun bedrijfsstrategie past. Met een focus op resultaatgericht innovatiebeheer en fiscale diensten kan FI Group bedrijven helpen om de concurrentie voor te blijven en hun groei- en ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken, ongeacht hun business kantjes.  

Het kiezen van de juiste fiscale stimulans of subsidie kan een aanzienlijk verschil maken voor het resultaat van uw bedrijf. Of u nu een visionair bent die wil investeren in de toekomst, een ontwikkelaar die zijn activiteiten uitbreidt, of een van de andere fiscale stimulansen die FI Group aanbiedt, er is een oplossing die perfect aansluit bij de behoeften van uw bedrijf. Laat geen geld op tafel liggen – profiteer vandaag nog van deze opportuniteiten en ontdek hoe ze u kunnen helpen uw doelstellingen op lange termijn te bereiken.  

FI Group heeft 20 jaar ervaring en wil u ondersteunen bij het begrijpen en benutten van de beschikbare O&O+I mogelijkheden. Onze experts staan tot uw beschikking om uw project te analyseren en samen met u de volgende stappen te zetten.  

Yvette Poumpalova

× How can I help you?