8 maart 2022

Steeds meer vrouwen nemen het leiderschap op zich in verschillende sectoren. Wat kunnen we van hen leren en wat is de invloed van de genderkloof op de industrie? Op de Internationale Vrouwendag gaan Emma Mungioli (Business Team Manager) en Flora Burkic (Grants Team Manager) dieper in op het onderwerp.

Vrouwelijke ondernemers in de Belgische spotlights

Elk jaar worden verschillende wedstrijden voor start-ups en ondernemers georganiseerd om de creativiteit van de toekomstige innovators te ondersteunen. Gezien de bestaande genderkloof wordt jaarlijks de WOMED Award uitgereikt om vrouwelijk ondernemerschap, leiderschap en veelbelovend talent te eren.

  • De WOMED Award voor de ambitieuze vrouwelijke ondernemer
  • De Belofte van het Jaar, voor de ambitieuze starter

Representatie binnen de harde industrieën

België heeft de ambitie om gendergelijkheid te bereiken volgens de SDG door de VN, en heeft maatregelen genomen om de genderverschillen te overbruggen. Maar de volgende knelpunten blijven:

  • Voor een identieke baan binnen hetzelfde bedrijf schommelt de gemiddelde jaarlijkse loonkloof tussen 22 en 20%
  • Vrouwen zouden gemiddeld 10 jaar langer moeten werken om evenveel te verdienen als hun mannelijke collega’s
  • Een vrouw verdient gemiddeld 7,6% minder per gewerkt uur dan een man
  • Het percentage vrouwelijke vertegenwoordiging in parlementen op nationaal niveau is 24,9%
  • Slechts 28% van de vrouwen vervult een leidinggevende functie

Bij FI Group België worden alle leidinggevende functies in 2022 ingenomen door vrouwelijke managers.

Emma Mungioli, Business Team Manager: “Ik heb altijd in de harde industrieën gewerkt, zoals staalfabrieken of de chemie. Tot op de dag van vandaag zijn dat echte mannenwerelden.”

Barrières neerhalen om op te starten en te groeien

Women in Tech is een Vlaams initiatief dat ondernemende vrouwen met tech-ambities ondersteunt. De ambitie is om barrières te doorbreken en vrouwen in contact te brengen met inspirerende rolmodellen die hen coachen om uitdagingen te overwinnen en hen op het pad te zetten naar bedrijfssucces in de technologiesector.

“Het oplichterssyndroom bestaat nog steeds, maar wij als vrouwen moeten daartegen vechten omdat we voor onszelf moeten opkomen. We moeten meer durven. Wees veerkrachtig, wees wendbaar, wees open en stel je eigen grenzen”, voegt Flora Burkic toe.

Een waarde die doorklinkt in de hele FI Group

FI Group streeft ernaar positief en hartelijk te zijn. Daarom is empathie een van onze kernwaarden. Alles wat wij doen is gebaseerd op relaties van verwantschap en empathie: het begrijpen van de behoeften van cliënten en daarop echt betrokken en natuurlijk reageren. Wij creëren ook een relatie die gericht is op een aangename, positieve en vertrouwensvolle omgeving.

Grants Manager Flora Burkic: “Als je ruimdenkende mensen om je heen hebt, zoals bij FI Group het geval is, helpt dat je om in je eigen werk-privébalans te werken en je beste potentieel te realiseren. Het ontwikkelen van een mentorprogramma is iets waar ik al eerder met onze directie over heb gesproken, om vrouwelijk leiderschap aan te moedigen, aangezien het complex en uitdagend kan zijn”.

FI Group heeft 20 jaar ervaring en wil u ondersteunen bij het begrijpen en benutten van de beschikbare O&O+I mogelijkheden. Onze experts staan tot uw beschikking om uw project te analyseren en samen met u de volgende stappen te zetten.

Yvette Poumpalova

× How can I help you?